Hur verksamt är handsprit mot pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronavirusets struktur är helt unikt. På så vis är det lättare att döda. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

handtvål

Det är viktigt att bedöm en pandemi på rätt sätt. Om du håller en god hygien har du alltid ett bättre utgångsläge. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Ska man välja tvål eller handsprit?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Frågan har ett enkelt svar. Bakterier och virus har ofta en egen skyddsbarriär, tvål kan angripa den barriären på ett mycket effektivt sätt. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Både handsprit och handtvål har liknande effekter. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel har olika verkan. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Då har du ett grundläggande virusskydd helt enkelt för att du tar död på virus och bakterier som finns på dina händer.

handhygien

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. handdesinfektion dax Det är inte säkert att det är sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Sedan tidigare vet vi hur vi ska använda och gnida in tvål. Du kan välja sprayer också.

Då är det dags att börja vara noggrann!

Om du redan har symtom från virus så har du väntat för länge. De som redan tvättar händerna noga oroar sig inte över bristen på handsprit.

Dessutom kan du se till att ha ett extra alkoholfritt handdesinfektionsmedel hemma som är mycket bättre än handsprit mot virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Det finns skonsamma alternativ

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Då kan du få sår på huden. Det är inte särskilt behagligt.

Öppna sår är virusets bästa vän. Det bör du komma ihåg när du funderar på om du ska använda dig av handsprit som skydd mot en pandemi eller vanlig influensa. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Huden blir återfuktad och torkar inte ut.