Det är lätt att göra eget sodavatten hemma med natriumkarbonat

Den som tycker om sodavatten behöver verkligen inte lägga ut stora pengar på att köpa färdigblandat i butiken. Man kan lika gärna köpa natriumkarbonat för att blanda själv. Det här ger bubbelvatten som är minst lika gott som vichyvatten och andra populära mineralvatten.

Hushållssoda är något som är bra att ha hemma och som gör att man alltid kan servera en lite godare dryck. Natriumkarbonat har även benämningen E500, men det är viktigt att förstå att man bör köpa rätt produkt för att få rätt smak. Det är inte så smart att ta fram en burk bakpulver och tro att denna med lite vatten kommer att ge seltservatten

Natriumkarbonat kan man köpa på nätet till bra priser

Man kan natriumkarbonat köpa online (det skall vara livsmedelsgodkänd natriumkarbonat, finns på allt-fraktfritt.se och Tradera med flera) och det här är ju en produkt som inte väger särskilt mycket så den kostar inte mycket i frakt. När man köper en natriumkarbonatprodukt som är särskilt till för hushållssoda så får man rätt variant som kommer att ge den goda drycken.

Men det är viktigt att förstå att bubblorna kräver en viss mix. Man kan förvisso ta någon form av syra som den saft som man pressar från en citron för att få den bubbliga effekten med bikarbonatet men det kan vara bra mycket enklare med en kolsyremaskin som är fräsch och kul att använda sig av.

Sodavatten är både nyttigt och gott för stora och små

Det är få drycker som är så bra att ha hemma som sodavattnet. Det här är ju en dryck som inte leder till att man går upp i vikt och som då man gör den hemma är utan konserveringsmedel. Man får helt enkelt ett bordsvatten som är lite roligare att dricka än det vanliga kranvattnet och det är något som många uppskattar.

Men om man vill ge de små något som de tycker är extra kul att dricka så kan man testa att smaksätta sodavatten. Det finns smakessenser som är särskilt till för detta och som är enkla och säkra att använda sig av. De här essenserna kan få sodavatten att framstå som läsk fast man kan förstås helt hoppa över sötning av drycken.

Sodavatten arom med natriumkarbonat soda smak för kolsyra vatten bordsvatten Club foto

Barn som lär sig att dricka bordsvatten kan många gånger klara sig helt utan allt det onyttiga som deras vänner kräver. Om man regelbundet serverar smaksatt bubbelvatten och presenterar detta som läsk så blir det en hälsosam vana som alla har glädje av.

Det finns också en särskild glädje med att själv tillreda drycken och det är något som även barn tycker om. När de själva har varit med om att smaksätta och blanda så dricker de hellre det hemmagjorda sodavattnet än läsken från butiken och det har man vunnit mycket på. Det kan alltså vara klokt att ha natriumkarbonat hemma då man behöver blanda ihop god dryck för en helt vanlig vardag eller då man kanske behöver sodavatten för att göra bål till festen.