Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Att tvätta händerna noggrant under minst 20 sekunders tid med handtvål är ett bra sätt att motverka smitta på.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Inte bara om du eller andra har influensa symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Glöm inte bort ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Skydda dig året om

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Lagret måste vara fyllt året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handhygien

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.