Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

antibakteriell

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Alkoholen är överflödig. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Huden kan ta stryk av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Skippa handspriten helt enkelt. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Använd en bakteriedödande tvål

Arbeta in rutiner för handtvätt. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. desinficering Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Alla kanske inte bryr sig lika mycket som du, det måste du vara uppmärksam på.

En antibakteriell spray kan användas överallt. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.