Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Ryssland var inte vår fiende ändå. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

En pandemi kräver extra god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Handsprit hjälper inte. Stressa inte till apoteket för att köpa mer handsprit!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
Då kan bakterierna slå till. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Brukar du desinficera ytor

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Gör matinköp mer sällan!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Använd skydd som handskar när du handlar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.