Askorbinsyra som är C-vitamin innebär att vi mår bättre

Du kanske inte har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet förmodligen vad C-vitamin är. Det här är samma sak, och C-vitaminer är självklart väldigt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och också en antioxidant. Den är emellertid ej samma sak som citronsyra.

Flera vet att C-vitaminer är väldigt viktigt. Framförallt har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Förträffligt tillskott ger samma fördelar som när man exempelvis äter frukt som apelsiner och äpplen.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenska språket sedan 1940 men det är självklart så att flera hellre säger C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och ifall vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och leda till sjukdomar som skörbjugg. c vitamin Askorbinsyran är suverän för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Många tänker kanske C-vitamin förkylning, men det är inte så enkelt att man kan använda sig av denna syra för att fort bli av med snuva. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan ej hoppas på mirakel.

Mat som består av askorbinsyra bör inte värmas upp flera gånger därför att ämnet då bryts ner. Det kan nämligen vara klokt att icke värma upp mat alltför många gånger om man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Har man färgat håret och vill bleka det till vanlig färg igen så kan man använda askorbinsyra för det. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Det finns dessutom vissa risker med C-vitamin

Den som ej får I sig tillräckligt med C-vitamin löper risker. I Sverige har vi tillgång till enastående matvaror vilket medför att skörbjugg trots allt ej är så vanligt. Men brist kan likväl leda till att man mår sämre och till att kroppen icke fungerar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd fort att försvinna via urinen men man ska likväl vara försiktig med att överdriva. Till exempel finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och icke om en frukt för mycket om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en farlig reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

c

Inhandla askorbinsyran genom webben eller I fysisk affär

Nu för tiden kan man handla askorbinsyra I vanliga matbutiker. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Det tycks som att enormt många föredrar att intaga pulvret oralt.