Stevia sötningsmedel ger samtliga chans att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötmedel på grund av att så mycket folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan anskaffa Stevia sötmedel på denna länk.

sucralose

Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett ypperligt alternativ för den som inte vill kapitulera sötsaker men gärna slipper samtliga de dåliga effekterna som socker för med sig. Att vilja hålla sig ifrån socker är vanligt och är ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket består av många annorlunda varianter, men främst av två annorlunda typer som lätt nog heter art 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med vettig fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också kvickt ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

vad

Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta inta godis och idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara jätte lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att idas med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ner i kilon och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel inta ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit samt mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till morgonmål när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.