Se om du har ta bort mossa på tak

Du vet väl att mossa på takpannor inte är bra. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Låt inte mossan fastna på taket.

Du kan faktiskt bli sjuk av mossa. Mossan kan nämligen ge fäste till sporer som till sist sprider mögel över hela taket och sedan vidare in i huset.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Låt proffsen göra jobbet. Fundera på det.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Det är vanligt med mossa på tak.

Det är som sagt Bensaltensid som används mycket. Använd rätt utrustning så går det lättare. Kanske kan du hyra rätt produkter.

taktvättmedel

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Skydda ansiktet, inte minst. Tänk på att medlet kan irritera luftvägarna.

Det ska ställas i relation till kostnaden som det är att anlita någon annan. Du kan prova själv först om du vill.

Strunta inte i att rengöra taket

Nu vet du att mossa på takpannor kan ställa till ordentliga problem. Det går fort när det väl sätter igång. Man får leva med det.

Du måste rengöra ofta. Gör det ofta.

Många gör detta till och med två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. få bort mossa Det behöver inte vara avancerade grejor.

Har man använt Bensaltensid, Fulstopp eller Påväxtstopp med flera så har all påväxt avdödats. Mossan kan då försvinna i upp till fyra år.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Gör det som måste göras helt enkelt. Då får du en bra koll på hur huset mår.

Passa på när du har tid

Jobba undan saker undan för undan. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Om taket är trasigt så kan det läcka in. Sådant får ju inte hända.

Se över taket då och då. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Det brukar inte ta lång tid att få svar.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

Slarva inte med säkerheten. När du har mossa på takpannor måste du komma åt ordentligt. Dra inte ut på att ta bort mossa på tak.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Använd tiden till någonting annat istället.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.