Du har möjlighet vara miljömedveten och samtidigt blanda ditt eget snus tillsammans med glycerin

När man vill göra sitt eget snus är det några ingredienser utöver de som ger smak samt arom som är nödvändiga. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. När du blandar i glycerinet i din tobaksblandning ger du det en del sötma men också en konserverande effekt.

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Samma produkt, men olika namn? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerol hette tidigare Glycerin.

propantriol

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Använder du endast rätt variand utav glycerinet är man trygg.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Förutom att man ska välja ett glycerinpreparat som är till för internt bruk så är det också viktigt att man använder rätt mängder. Med ett bra blandningsförhållande kan man hitta rätt balans. Här ska man inte chansa. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

När det är dags för dig att köpa glycerol ska du leta prisbild online först

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. vegetabiliskt glycerin köpa Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Snus och Slime vilken kombination!