Brygg öl hemma med bryggsocker

Att brygga eget öl är faktiskt inte så svårt om man bara har en spis och en ugn så ordnar sig resten.

Finns det fler sätt att brygga på?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Det är viktigt att man vet vad man gör. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte är med så kan det gå illa.

Gå igenom allt innan.

Brygga öl

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Att köpa dextros i butiken är ingen ide. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Med sockret kommer också alkoholen. Om man vill ha starkare saker så ska man tillsätta mer jäst och socker. För att maximera alkoholhalten så häller man i sockret sist.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. dextros billigt Om man häller på mer så blir det mer cider av det hela.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Prova dig fram om du är osäker.

druvsocker

Köp dextros online

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben finns allt du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Gör i ordning allt före.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.